Tegneseriekurs på Nannestad Bibliotek

I januar ble jeg invitert tilbake til Nannestad Bibliotek, for å ha tegneseriekurs for femteklassingene i Nannestad kommune. Skolene som var innom var Preståsen, Maura, Eltonåsen og Kringler-Slattum. Til sammen hadde jeg ti tegneseriekurs fordelt over fem dager i løpet av måneden. Tegneseriekurset går ut på at vi lager våre egne figurer og historier. Vi tegner både sammen på tavla og elevene hver for seg. Resultatene blir som regel alltid veldig rare greier! Men det er lærerrikt og morsomt, og mitt mål med kursene er å få elevene til å bruke fantasien og skape noe ut fra intet! Her kan du se figurene som elevene og jeg skapte sammen:

Vi startet med å tegne noen enkle former til hode og kropp, og så bygde vi på figurene med øyne, munn, ører, klær og andre kjennetegn. Det var elevene som kom med forslag, og jeg tegnet så og si alt de foreslo! Til slutt fikk figurene et navn og noe de ønsket seg. Deretter lagde vi historier med figurene, hvor de forsøkte å skaffe seg det de ønsket seg på fire ruter!